to top
Waargebeurd

Ervaringsverhalen

Het gezicht achter Van Hooft en Bijzaken is Yvonne. Een sterke vrouw, met passie voor haar vak, die mensen weet te raken en enthousiasmeren. Yvonne is de schakel voor het zetten van stappen in de positieve richting.
Verhaal 1
Een klant belde me, was gevallen op de stuit en daarna niet meer in staat te functioneren. Dit was lichamelijk maar de uitwerking was geestelijk. Angstaanvallen en veel onzekerheid waren het gevolg. Het vertrouwen in het lichaam en in zichzelf waren weg. Na het coachingstraject was het heel duidelijk geworden dat de val op de stuit belangrijk was om op een nieuwe manier in het leven te kunnen gaan staan. Een nieuwe basis gaan maken was nodig. Daar is de klant nu mee bezig en werkt weer met een boel plezier. Hier werd het heel duidelijk dat het zo van belang is naar je lichaam te leren luisteren.
Verhaal 2
Een bedrijfsarts wilde dat de medewerker minstens 3 maanden thuis zou gaan zitten.<br /> Diagnose was burn out met de desbetreffende symptomen. Een zeer intensief traject bracht soelaas . Het niet thuis gaan zitten, maar de coaching en de nodige werkbegeleiding hebben geresuleerd dat de klant nu beseft dat hij waardevol is als mens. Dat het dag en nacht moeten werken, om gezien te worden, zeker niet gewild, maar ook niet nodig is. De valkuil blijft, maar het is tot op het bot helder geworden. Wat blijft nu is het geleerde in praktijk te blijven brengen. Natuurlijk bracht deze verandering ook de nodige balans tussen prive en werk.
Verhaal 3
Klant kwam en was ontslagen , pas gescheiden en met de ex in gevecht over de kinderen. Alle gegevens waren voorhanden om zelf van het padje te gaan. Het coachingstraject hielp om duidelijk te krijgen dat het werk eigenlijk niet meer klopte. Ook gingen we aan de slag om zichzelf meer te gaan herkennen en erkennen. Dat hielp om duidelijker te worden in de communicatie. Niet meer zichzelf steeds weg te cijferen. Gaan oefenen met uitten hoe het voelt zonder de ander te veroordelen . Resultaat het fijn hebben met een nieuwe vrouw en leuk werk.
Verhaal 4
Klant had veel moeite met kritiek. Het kwam snel als oordeel binnen. Ook gevoelsmatig duidelijk communiceren was lastig. Binnenkant en buitenkant kunnen soms zo anders zijn. Na het coachings-traject was er een nieuwe balans gekomen. Jezelf gewoon maar gaan laten zien was de sleutel. Kleurrijk durven zijn ook op het werk.
Verhaal 5
Klant was na haar scheiding boos en heel verdrietig. Voelde zich met haar 2 kinderen totaal aan de kant geschoven. Zag geen uitweg meer en worstelde ontzettend met haar woede. Een grote klus was het voor haar om haar eigen leven op te gaan pakken. Zich verantwoordelijk te voelen voor zichzelf en haar kinderen. De pijnlijke situaties los te gaan laten , toen was toen en nu is nu. Het is haar gelukt en inmiddels is ze opnieuw, maar nu gelukkig getrouwd.
Verhaal 6
Klant kwam met relatieproblemen. Het was voor beide heel moeilijk elkaar echt te zeggen hoe het voelde en wat er was. De vraag speelde om de relatie te verbreken . Maar was ook niet echt wat klopte. Conclusie was om contact te gaan maken met elkaar zonder verwijten. Gaan zeggen wat je voelt, ondanks dat dat heel spannend was. De uitkomst los te laten en te durven kijken naar wat je zelf kunt doen om de situatie te veranderen. Dan maar zien wat er van komt. De overwonnen angst om jezelf kwetsbaar te laten zien hebben de helderheid en de ruimte gebracht om de relatie op een nieuwe manier vorm te gaan geven.
Verhaal 7
Een jongeman voelde zich totaal niet gezien op zijn werk . Hij vond dat zijn manager hem niet volwaardig behandelde. Dit maakte hem erg onzeker en dat was thuis natuurlijk voelbaar. Hij had al van alles geprobeerd . Alleen uit angst om zijn baan te verliezen had hij veel over zich heen laten gaan. Hij ging oefenen met meer zichtbaar te worden en met opener en duidelijker te communiceren.
Hij had al geruime tijd de hartewens om een andere baan te krijgen, maar dat lukte niet. Hij was er nog niet klaar voor. Pas nadat hij zich meer berustte met hoe de situatie was op zijn werk. Dat wat er te leren viel oppakte en weerstand en oordeel losliet. Kon de nieuwe baan komen. Nu werkt hij weer met veel plezier en voelt zich sterker.