to top

Angst en onzekerheid

Waar ben je nou werkelijk bang voor ?

Begrijp wel als er een reële dreiging bestaat betekent het oppassen geblazen. Verstand gebruiken en met beide benen op de grond blijven , dat doen wat nodig is.

Alleen zijn er ook andere angsten en onzekerheden.

Bijvoorbeeld de angst om afgewezen te worden , of de angst dat ze je zullen veroordelen.

De angst dat je partner je verlaat, of de angst geen werk meer te krijgen. De angst er niet bij te horen of de angst ziek te worden. De angst om te falen . Het zijn angsten die we allemaal min of meer herkennen. We hebben allemaal onze eigen manieren gevonden om te gaan met onze onzekerheden. Vaak zijn we sterren geworden in het verbloemen van onze angst. Goed voorbeeld is veel te gaan praten over jezelf of anderen. Niets zeggen en jezelf afsluiten kan ook een manier zijn . Heel perfect worden en eigenlijk op een kil eiland met jezelf terecht komen kan ook een manier zijn.

Onrust en het heel goed moeten doen. Het perfect moeten  zijn , gaan vaak hand in hand met angst en onzekerheid.

Maar waar komt die onzekerheid vandaan en hoe werkt het bij jou?

Een voor mij zeer bekende reactie was … ik ben niet bang en vond dat ik in alles perfect moest zijn.

Ik was zo onzeker en bloosde vaak vanuit de diepe paniek van binnen.

Mijn angst, onzekerheid kon er niet zijn. Dat was stap 1 de angst toelaten. Door de angst er te laten zijn kan je er iets mee doen. Doel is in genegenheid te kunnen zijn met je angst. Zeker niet altijd gemakkelijk . Open te worden over mijn angst hielp mij te  groeien in mijn eigenwaarde.  Vluchten hielp en helpt niet!!!!!!

Yvonne van Hooft

Sorry, the comment form is closed at this time.